חברה והשקפה

שאלות לגבי מעמד הר סיני

  • ז' ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות בנושא המעמד על הר סיני.
1) כיום, הר סיני עדיין קיים? יש אנשים שאומרים שאין הוכחות להר כי לא ידוע היכן הוא נמצא. חלקם אומרים שההר היה בין הגדולים בעולם, וחלק אומרים שהיה זה הר נמוך.
2) האם הקב״ה באמת התגלה לעם היהודי במעמד הזה?
אם כן, חלק אומרים שהוא התגלה בפני מיליונים וחלק אומרים שהתגלה בפני 600,000 אנשים. מה נכון? והבנתי שהוא התגלה לגברים, עלא לא התגלה לנשים זקנים וטף ממה שקראתי. איך אפשר לדעת מה באמת היה?

תשובה

שלום וברכה

נתחיל מהסוף הנה ראיות למעמד הר סיני כאן וכאן

הקב"ה התגלה בפני600000 גברים ואיתם נשים וטף שעל כולם בורא עולם התגלה ויחד היו במעמד הר סיני כמה מיליונים.

ברור שהר סיני הוא הנמוך שבהרים כמבואר בדברי חז"ל. כיום לא כל כך ברור איפה ההר מאחר וגלינו מהאיזור ולא עברה המסורת על מיקום ההר.