זוגיות

האם אפשר להתחתן עם גוי ששומר מצוות יהדות אבל לא התגייר?

  • י"ד חשון התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני פונה אליך בשאלה שעלתה בדעתי לאחרונה. קראתי קצת על התבוללות ומהבנתי התבוללות היא כשאתה משנה את כל המנהגים והמצוות של היהדות חס וחלילה לא עלינו עקב הסביבה שבה אתה חי (חברים, עמיתים, בעל....).
אבל מה אם בן הזוג מתקרב לדת היהודית ושומר את מצוותיה, הכל נשאר אותו דבר, כל מצווה ומצווה אך הוא לא התגייר.
האם זה עדיין נחשב כההתבוללות? האם מותר להתחתן בעתיד?
(השאלה היא באופן היפותטי).
אשמח להסבר ממך כבוד הרב.
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין כל היתר לכך עד שהוא לא מתגייר בפועל. ראי את הנאמר כאן בעומק העניין ובחומרת הדברים.