זוגיות

האם אני יהודייה?

  • י"ד חשון התשפ"ג

שאלה

צהרים טובים, גיליתי לא מזמן על המשפחה המורחבת מצד אמא שלי, שסבתא רבתה שלי נולדה יהודיה, היתה בשואה אך הסתירה את זהותה היהודית ושרפה מסמכים. לכן סבתא שלי כן מודעת לזה, אבל לא המשיכה את השושלת כזהות יהודית, כי פחדה מאוד, ולכן בלי דת, וגם אמא שלי בלי דת… פחדו מאוד. זה עדין עושה אותי יהודיה כשרה? לא צריכה לעבור גיור? יכולה להתחתן עם כהן?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם אמת איתך שהסבתא הייתה יהודיה הרי שגם הבת שלה שהיא אימך הינה יהודייה וגם את יהודייה.

אולם כדי שבית דין יקבלו זאת עלייך למצוא הוכחות לכך ואם אכן תמצאי הוכחות לכך תהיי מותר להינשא לכהן .

אם לא תמצאי הוכחות לכך הרי שתצטרכי  לעבור גיור לחומרא ולא תוכלי להינשא כהן. את יכולה להיעזר בארגון זה למצוא הוכחת יהדות ברורה בעז"ה.