חברה והשקפה

יצר הרע

  • כ"ד תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום הרב
לצערי חטאתי בעוון הוצאה לבטלה עשיתי תשובה (חרטה קבלה לעתיד לא לחזור על החטא והוספת לימוד כל יום) ולצערי הרב חטאתי שוב. רציתי לשאול האם יש דרך שוב לכפר על העוון כי אני יודע שעם אלוקים אין משחקים ואם עשית תשובה ואז שוב חטאת אז לא בטוח שהוא יתן לך צ'אנס כי למה לו להאמין לך שלא תעשה את זה שוב. אז עכשיו אני נשאר עם החטא עד סוף החיים ?

תשובה

שלום וברכה

תשובה שלימה מועילה גם אם האדם נופל שוב. כך אנו אומרים בכל יום בתפילה חנון המרבה לסלוח. כדברי הפסוק ישעיהו פרק נה (ז) יַעֲזֹב רָשָׁע דַּרְכּוֹ וְאִישׁ אָוֶן מַחְשְׁבֹתָיו וְיָשֹׁב אֶל יְקֹוָק וִירַחֲמֵהוּ וְאֶל אֱלֹהֵינוּ כִּי יַרְבֶּה לִסְלוֹחַ: העיקר ששבים בשעת מעשה בתשובה שלימה אמיתית בלב שלם ולעשות הכל שלא ליפול בזה שוב. לאחר מכן נהיים נקים ונלחמים עם היצר הרע ומנצחים. אם נכשלים יש לעשות שוב תשובה וה' סולח שוב וכן הלאה על זה הדרך.

חזק אמץ והיצר הרע ינוצח בסוף לגמרי ולא תיכשל עוד בחטא זה לעולם.