חברה והשקפה

בצעתי עבירה מה ניתן לעשות אם בכלל כדי לתקן?

  • כ"ד תשרי התשפ"ג

שאלה

אני בת 34 בהיריון שבוע 31 וחטאתי. אתמול אכלתי בשר בידיעה במקום לא כשר… רציתי לדעת אם יש מקום לתיקון

תשובה

שלום וברכה

על הכל מועילה תשובה, כאשר האדם מקבל על עצמו בלב שלם לא לחטוא עוד בעניין זהולא לאכול מאכלים לא כשרים ומתחרט על הטעות מאוד ומתוודה לבורא עולם על כך מכל ליבו הרי שהחטא נחנק לגמרי ואת מתקרבת אל ה' מאוד.

יש להתחזק מאוד ללדעת שבורא עולם מקבל את השבים בתשובה ולא לתת ליצר הרע לייאש את האדם, התורה שכתבה את האיסור לחטוא וחליהל את הריחוק שהאדם מתרחק מבוראו על ידי חטא כתבה גם כן שאפשר לשוב בתשובה על כך וכל דברי התרוה אמת שהחטא הינו חמור אבל התשובה מוחקת את כל החטא כלא היה כלל.

לכן יש להסיר כל דאגה מליבך לאחר התשובה השלימה והנכונה כמבואר לעיל.

עלי והצליחי ואני תפילה שה' יתן לך את הכוחות לשמור מאוד מכאן ואילך בעז"ה את כל מצוותיו.