חברה והשקפה

מדוע אנשים שעשו טוב בעולם הזה נרצחו בדם קר?

  • ג' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
אחרי שקראתי עוד מקרה מצער של יהודי שנרצח ע"י בני עוולה, הרגשתי שאני חייבת לשאול את השאלה הבאה.
אני מאמינה שהקב"ה עושה הכל לטובה, ושיש סיבות שאותם אנחנו לא יכולים לדעת בעולם הזה.
אבל כשקורה פיגוע או רצח שבהם יהודים טובים וגדולים בטוב ליבם ובאמונה שלהם, מאבדים את חייהם בדרך מצטערת כל כך, מה יכולה להיות הסיבה שהקב"ה החליט שככה הם יפטרו מן העולם?
הרי זה מוות מאוד אכזרי כשמדובר בנשמה טובה שעוסקת באמונה ואהבת הזולת.

תשובה

שלום וברכה

לא נדע חשבונות שמים. כל אחד והחשבון שלו. אולם באופן כללי כיהודים מאמינים שיודעים שעיקר תכלית החיים הוא לעולם הבא ומטרת החיים בעולם הזה להתעלות ולהגיע לשלימות כדי לקבל את השכר המקסימלי שהאדם יכול להגיע. לאור זאת הדברים ברורים שמי שנעקד על קידוש השם שזוכה לדרגה הכי גבוהה שיש בעולם הבא הרי שזה לטובתם בלי ספק. ברור שהתפקיד שלנו הוא להשתדל ולעשות הכל שנחיה חיים אורכים בעולם הזה ולמלא את תפקידנו על מלאת ימים ארוכים, אבל כאשר הדבר קורה זה טובה גדולה לנשמת הנפטר.