חברה והשקפה

האם החידוש תואם לדעת התורה

  • ג' אלול התשפ"ב

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
היה לי חידוש על פרשת השבוע דברים ורציתי לברר האם הוא תואם את השקפת התורה

החידוש הוא:
משה ריבנו מוכיח את בני ישראל ברמז על עשרה נסיונות שניסינו את הקדוש ברוך הוא במדבר.

המטרה לדעתי חוץ מההוכחה עצמה שבאה לשפר את מעשיהם של בני ישראל היתה להראות שהקדוש ברוך הוא אוהב את בני ישראל ולא יוותר על הקשר ביננו לעד ולעולמי עולמים.

הכוונה היא בכך שכאשר בני ישראל ניסו את השם הם רצו לברר עד כמה יש להשם רחמנות לסבול אותנו בתור עם. וכאשר הם ראו שלמרות הניסיונות הדור השם כן רוצה בנו אז הבינו שהחיבור עם השם הוא יהיה נצחי היות ואותו דור המדבר הם היו שורשי הנשמות של העם כולו הרמת ההשגה שלהם ורמת הנסיוונות שניסו לא יחזרו להיות שווים בגודלם בשום דור ואם גם אז בחר השם בנו בתור עם אז זה יהיה קיים לדורי דורות לא משנה איזה חטא בני ישראל הבנים יעשו במהלך הדורות לאחר מכן היות ואף אחד מהדורות לא יגיע לרמת השגה כמו שהם הגיעו במעמדת קבלת התורה.

אשמח לדעת הרב
תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

דברים נכונים וכך כותב רש"י דברים פרק י פסוק יב  ועתה ישראל - אף על פי שעשיתם כל זאת, עודנו רחמיו וחבתו עליכם, ומכל מה שחטאתם לפניו אינו שואל מכם כי אם ליראה וגו':