תפילה וברכות

תפילה

  • כ"ז אייר התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
האם לילד בן 13 שלא מבין את המילים
בסידור אז אין לו כוונה אמיתית לתפילה שלו והוא לא באמת מודה כי הוא לא מבין מה כתוב שם אז האם עדיף שהוא יגיד תפילה משלו ומודה ל ה' מהכוונת שלו ואומר מילים שלו לא ממה שכתוב בסידור
ועוד שאלה אם אז חייב מהסידור אז מה ההבדל מהסידור לבין ממה שאתה אומר ומודה לבד ואומר את המילים שלך

תשובה

שלום וברכה

עליו להתפלל את סדר התפילה שתיקנו חכמים וללמוד במשך הזמן את פירושי המילות ויתחבר בעז"ה לתפילה. חכמים נתנו לנו את המפתח לקבלת התפילות בנוסח המיוחד שתיקנו לנו. ראה עוד על כך כאן.

כמובן שמלבד זאת על האדם לבקש מבורא עולם את כל צרכיו בכל רגע שהוא צריך משהו בשפתו וגם התפילות האישיות עיקר זמנם הוא בתפילת העמידה לפני היהיו לרצון השני ובמילים קצרות גם בבברכת שמע קולינו.

עלה והצלח וה' יקבל את כל התפילות ברחמים וברצון,