שו"ת פסח

הכשרת תנור לפסח

  • ז' ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
אני ספרדייה ומאז שהתחתנתי נהגתי כמו אמי לנקות היטב את התנור אך לא להשתמש בו בימי הפסח.
יש לציין שאני נוהגת להשתמש בתנור לדברי חלב אחרי בשר (בהפרש 24 שעות ואחרי ניקיון והסקה).
האם יש איסור חמור יותר בפסח או שזה אותו הדבר כמו להשתמש באותו התנור לחלב ובשר?
האם להמשיך במנהג?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

ספרדים יכולים להכשיר לפני פסח ולהשתמש כמבואר כאן. כפי שתראי שם אכן יש מקום להחמיר בדבר.

ראי כאן את הדרך הנכונה להכשרת תנור.