שו"ת פסח

פסח

  • ד' כסלו התשפ"ב

שאלה

מדוע יעקב לא דאג לעצמו לקרבן פסח אלא שלח את עשיו "לצוד ציד להביא" שמשמעו צבי ורבקה אמרה ליעקב שהוא לא יבחין בהבדלים בטעם שכן טעם הגדי כטעם הצבי ורק רבקה דאגה לו? וכן רבקה עצמה דאגה רק ליצחק ולא לעצמה? ובכלל, הוא הרי לא נמנה על הפסח וזה לא היה בשליחותו אז איך בכלל יכל לאכול ממנו?

תשובה

שלום וברכה

ברור שזה לא קרבן פסח. זה דבר שהיה זכר לקרבן פסח ויצחק אבינו ברוב קדושתו היה מכוון את כל הכוונות וכל הסודות המרומזים בקרבן פסח.