חברה והשקפה

שאלה בנושא יושר והגינות

  • כ"ח אלול התשפ"א

שאלה

שלום רב,
שאלתי היא האם מותר לאסוף חפצים שאנשים משאירים ברחוב ולמכור אותם תמורת תשלום?
לצערי בעקבות הקורונה נותרתי בלא עבודה, ועיקר המצוקה שחוויתי היתה יותר נפשית מאשר כספית.
הריקנות, זה שאין במה להתעסק, אין במה להתמלא, שאף אחד לא מחפש אותי, וגם שאין איזשהו אמצעי דרכו אפשר לתרום מעט כסף הביתה (אני נשואה עם שני ילדים).
התחלתי למכור דברים שלי שאין לי צורך בהם באתרי יד שניה, ולפתע החלה התעניינות, נכנס קצת כסף והתחלתי להרוויח מעט, ושאלתי את עצמי למה לא לנסות למכור דברים נוספים, וכך זה התגלגל והתחלתי למצוא חפצים שאנשים משאירים ברחוב, לעתים ממש במצב חדש, לעתים יש בהם פגם (ואני מיידעת על כך).
ולפתע התחלתי למכור. התחלתי להתמלא בעשייה, אנשים שולחים הודעות, מתעניינים, יוצרים קשר. עצם העובדה שאני מחפשת פריטים, מצלמת אותם, מעלה אותם לאתר, יוצרת קשר עם אנשים וגם מרוויחה ממלא אותי ועושה לי טוב. איני רוצה לחוש שאני מרמה חלילה מישהו, שכן אלה חפצים שאנשים לא נזקקו להם עוד והשאירו אותם כדי שיקחו.
וגם מעט מפריע לי הנושא של ההרגשה האם זה משהו משפיל למצוא חפצים מהרחוב ולמכור. שכן, כל עוד לא עשיתי דבר שהוא אסור וזה משמח אותי ולא הזקתי לאף אחד מדוע עלי להרגיש כך..?
אודה להתייחסות שכן הנושא לא מעט מעסיק אותי.
בברכת שנה טובה ומוצלחת!
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין כל השפלה בכך, זה מכובד מאוד וברוך ה' הינך מרוויחה את פרנסתך, ה' יעזור שתעשי חיל ותרוויחי ממון רב וכל מה שתגעי בו יביא לך ברכה עושר ואושר וסיפוק.