חברה והשקפה

בנושא האמונה.

  • כ"ח אלול התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב!
כמו שרבים יודעים,ראש השנה יחול השנה ביום שני בערב.
רציתי לשאול.אם בראש השנה מקצבים לאדם את פרנסתו,מזונותיו וכל שאר עניניו,אז למה אדם צריך לחסוך כסף לדוגמא לחתן את הילדים,לקנות בית לא מספיק לבקש מהשם בראש השנה על כל אלו?
זה נשמע לי מאוד מוזר.כי אם יגזר על האדם,חס וחלילה,מוות מה יעזור לו כל כסכונותיו?
לא עדיף לתת לצדקה מהכסף השמור,לעזור להורים וכו'...ולבקש בר"ה על פרנסה בשפע?
אשמח ,אם אפשר, לקבל תשובה לפני ראש השנה(זה ממשמעותי).

תודה רבה!!שתהיה לכל עם ישראל שנה טובה כתיבה לחתימה טובה!!!!

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה ברא את העולם בעולם המעשה ורצה שנעשה השתדלות לפרנסה והוא יברך את מעשינו. ברור שהתפילה והגזירה בראש השנה היא הקובעת מה וכמה נשתכר, אבל בעולם המעשה בורא העולם רוצה שנעשה השתדלות כדי לקבל את כל הטוב הנגזר עלינו.