נשים

האם מותר לאישה נידה ללכת לרופא נשים(גבר) מלכתחילה כשיש דימום בתחילת הריון

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

אני בהריון אמורה להיות בסביבות שבוע 3 או 4 (טרם נבדקתי אצל רופאת נשים) היום בבוקר גילתי שיש לי דימום (הפרשה חומה/שחורה ולאחר מכן הפרשות אדומות) הדימום התחיל מהבוקר ונמשך כל היום(עדיין מדממת) ומרגיש ונראה כמו תחילת ווסת.
לאחר שגליתי את הדימום עשיתי בדיקת דם שאישרה שהכן אני בהריון.

ולכן קבעתי תור לרופא הראשון הפנוי שזה בעצם למחר בבוקר (רופא גבר לצערי)

האם מותר לי ללכת אליו בכלל מבחינת ההלכה או שאני צריכה לבטל את התור ולהמתין עד שתיהיה רופאה(אישה)
אני בטוחה שהרופא ירצה לבדוק אותי גופנית ואני מאוד חוששת מזה ומאיסור ייחוד ושאר העבירות שיכולות לצאת מכך
מצד שני אולי דימום בתחילת ההריון זה מסכן את העובר(איני יודעת) ואז זה פיקוח נפש

ובעלי לא יודע אם יבוא איתי ויכול להיות שאצטרך ללכת לבדי

אשמח לתשובה מהירה ולדעת את דעת התורה על כך וכן אם יש בכך איסור צניעות תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

מותר ללכת. ראוי מאוד להשתדל שבעלך יעשה כל מאמץ ויבוא איתך.

בברכת בריאות איתנה,