האם אישה בהריון צריכה להיזהר לא לדרוך על ציפורניים של תינוק?

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

אני בהריון ב"ה ואני חוששת בכל פעם שאני גוזזת ציפורניים לביתי התינוקת שלא תיפול ציפורן (כי הן מאוד קטנות שבקושי רואים אותן), האם יש לחשוש גם בציפורניים של תינוק?

ומה בדיוק החשש כשנופלת ציפורן?

תודה

תשובה

שלום רב,

בפשטות החשש הוא גם בציפורניים של תינוק.

אם נפלו ציפורניים ואת לא מוצאת אותן, העצה היא לטאטא את החדר, כי ע"י הזזתן ממקומן שוב אין בכוחן להזיק (יעויין גמרא מועד קטן דף יח עמוד א ומשנה ברורה סימן רס סק"ו).

הגמרא במועד קטן שם אומרת, שאם אישה בהריון דורכת על ציפורניים היא עלולה להפיל, וכתב הנמוקי יוסף שם (דף י עמוד א מדפי הרי"ף) שהחשש שהאישה תפיל הוא משום מיאוס, ויש אומרים משום כשפים.

בשעה טובה,

הלל מאירס