מה המקור לסעודת אמנים?

  • ח' תמוז התשפ"א

שאלה

כבוד הרב הי"ו
השאלה:
מה המקור ל"סעודת אמנים"?
מה המקור לסגולת הברכות: למשל, הגפן - סגולה לזיווג וכו'?
אם אפשר בנוסף לתשובה לציין גם מקורות מדויק בכתובים, כדי שאוכל לעיין בהם.
בתודה ובברכה!

תשובה

שלום רב,

עד כמה שידוע אין מקור לסעודת אמנים, ולכך שברכת הגפן היא סגולה לזיווג וכו'. אכן יש מאמרים רבים בחז"ל במעלת ושבח הברכות ועניית אמנים, ולכן הגם שאין מקור לסעודה זו, בוודאי שעצם הדבר שמתאספים לברך את ה' במקהלות, ראוי לעמוד לזכות וישועה.

בברכה,

הלל מאירס