חברה והשקפה

מדוע לא מקיימים ועדת חקירה על האסון במירון?

  • כ"ו סיון התשפ"א

שאלה

מתוך אמונה שלמה בשליחיו של בורא עולם הצבעתי לש״ס בבחירות האחרונות.
ושאלתי היא: מדוע באסון הגדול ביותר בנפש שידעה המדינה, בש״ס מתנערים מאחריות? וטוענים שוועדת חקירה תהיה רלוונטית רק במקרה בו ימונו שופטים מטעמם.
האם זהו ערך חיי האדם שאנו שואפים אליו?

תשובה

שלום וברכה

איננו דוברי מפלגה כלשהיא, בכל זאת נכתוב כמה מילים.

וועדת חקירה צריכה להיות מאנשים שבנוסף לחקירה מבינים את הצורך של מיליוני יהודים להיות במירון ולפי זה לפעול כמובן מתוך אחריות לחיי אדם.  וועדת חקירה שתמונה על ידי בית המשפט לא יהיה קשוב כלל לצרכי מיליוני בני ישראל שרוצים לעלות למירון.

המפלגות החרדיות לא מתנגדות כלל לחקור את המקרה הנורא אבל דורשות שזה ייעשה על ידי אנשים הקרובים ללב העניין ולא על יד אנשים שחושבים שמנשקי הקברים הם פרימיטיביים וחסרי השכלה שצריך לחנך אותם מחדש.

בהצלחה,