חגים ומועדי השנה

האם אפשר לאכול מצות מכונה בפסח?

  • כ"ח אדר התשפ"א

שאלה

האם אפשר לצאת ידי חובה במצה רגילה של מכונה בכל ימי הפסח? ומה ההבדל בין מכונה ללא של מכונה? תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר לאכול מצות מכונה - כשרות לפסח - בכל ימי הפסח.

אמנם בליל הסדר נכון להשתדל לקחת למצת מצווה מצה שנעשית בעבודת יד הלישה והאפייה בתנור, על ידי אנשים יראי שמים הבקיאים בהלכה, כדי לצאת בה ידי חובת מצה בלילה הראשון לכל הדעות.

ומכל מקום בשעת הדחק שאינו מוצא מצה של עבודת יד, יוצאים ידי חובה במצה שנעשית על ידי מכונה חשמלית, באופן שלחיצת הכפתור להפעלת המכונה נעשית בידי ישראל שאומר "לשם מצת מצווה". ואף מברך עליה.

מקורות: ראה שו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן יד), חזון עובדיה פסח (עמוד רכא) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן תעה סעיף לב).

בברכה,

הלל מאירס