שו"ת פסח

כשרות קטניות ללא הכשר מפורש לפסח

  • כ"ט אדר התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
יש לי חבילות של 1) שעועית לבנה, 2) עדשים ירוקות, 3) פול גדול, 4) שעועית אדומה ו 5) עדשים כתומות סגורות חדשות.
האם צריך עליהם כשרות לפסח או שזה נחשב כשר ורק צריך ברירה?
זכור לי שיש קטניות שלא צריכות כשרות לפסח אבל בחיפוש ראיתי שיש אומרים שלמשל עדשים כתומות מורחים עליהן שמן והם צריכות כשרות לפסח.
אשמח לדעת לגבי 5 המוצרים שציינתי.
תודה רבה על פועלכם

תשובה

שלום וברכה

כשר וצריך ברירה מלבד עדשים. לאחרונה נודע שאכן בעדשים יש חשש של חמץ. יש להתעדכן בכל עת ולשים לב להודעות של הרבנות וכדו'.