האם מותר לעשות המתת חסד לכלב שסובל מאוד?

  • י"ט אדר התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
אני מגדל כלב כבר שלוש שנים, והכלב הזה הפך להיות חלק בלתי נפרד מחיי, שאין אהבה מטורפת כמו שאני אוהב אותו, לכלב יש גידול שהגידול הזה מביא את הכלב להמון צער, ולאחר התייעצות עם הרבה וטרינרים ההחלטה שהתקבלה זה להסיר לו רגל או לקבל טיפולים כימותרפיים שיכולים גם להוציא את הכלב מת. אני סובל לראות את הכלב שלי סובל זה עושה לי צער עמוק בנשמה שאני שוקל לעשות לו המתת חסד. רציתי להתייעץ איתך כבוד הרב מה עלי לעשות כי גם טיפולים בסיסיים עולים כל אלפי שקלים. מה עלי לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך לעשות המתת חסד לכלב שלך.

מקורות: מובא בספר דינים והנהגות חלק ב' (עמוד מ סעיף ד) שאחד מבני ביתו של החזון איש זצ"ל שאלו על זבוב שהיה מפרפר, והשיב: שיש לגמור מיתתו (למנוע צערו). וכן העלה בשו"ת ושב ורפא חלק ג' (סימן רנז) שמותר ומצווה להרוג בעל חיים פצוע כדי למעט בצערו, ושכן הסכימו עמו הרב משה שטרנבוך שליט"א, ולהבדיל בין חיים לחיים הרב מאיר יוסט זצ"ל. וכ"כ בספר נשמת אברהם חלק ב' (סימן כח אות ב) וחלק ג' (סימן ה אות כ). וכן פסק בשו"ת אשר חנן חלק ח' (סימן יח).

בשורות טובות,

הלל מאירס