שאל את הרב - כללי

האם יש איזושהי סגולה שאנשים לא יקנאו בך?

  • כ"ט שבט התשפ"א

שאלה

שלום, אשמח מאוד אם תענו לי על השאלה

בעקבות הרבה סבל וצער שעברתי מאנשים, לצערי, אני מרגישה לאחרונה שאני בעצמי הפכתי לרעה, זה לא דווקא במעשים אלא משהו בלב הפך רע, ואני כ"כ לא רוצה להיות כזו, האם יש דרך להימנע ולהיזהר מלהגיע לאכזריות?

וגם רציתי לשאול האם יש איזושהי סגולה שאנשים לא יקנאו בך

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

1. יש ללמוד ספרי מוסר, בעיקר אורחות צדיקים שער האכזריות.

2. יש תפילה שמומלץ לומר בסוף שמונה עשרה: יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שלא תעלה קנאתנו על אחרים ולא קנאת אחרים עלינו.

ראי https://www.hidabroot.org/question/239522

תשכילי ותצליחי מאוד,

הלל מאירס