נשים

האם השם רחלי טוב לבת?

  • י"ז שבט התשפ"א

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם השם רחלי הוא שם טוב לבת? תודה מראש

תשובה

שבוע טוב,

השם רחל טוב לבת. אפשר לקרוא רחל ולכנות רחלי.

מקורות: אמנם יש שכתבו שלכתחילה יש להיזהר שלא לקרוא את השם רחל לבד ללא שם נוסף (ראה שו"ת ודרשת וחקרת חלק ד' חלק אבן העזר סימן כג), אולם למעשה דעת רוב גדולי הרבנים שהוא שם טוב, ואין מה לחשוש -

יעויין בספר מעין אומר חלק י"ב (פרק א סימן ט) שדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שרחל זה שם טוב, ואין מה לחשוש.

וכן הובא בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד לד) בשם הרב חיים קניבסקי שליט"א שאין שום עניין להימנע מלקרוא לבת בשם רחל.

וכן כתב בספר כתר שם טוב חלק א' (עמוד שט) בשם הרב משה צדקה שליט"א, שאין כל חשש לקרוא בשם "רחל" שהיא עיקרו של בית, ואדרבה הוא שם חשוב וטוב לקרוא בו.

וכך הובא בשם הרב יעקב הלל שליט"א (שו"ת דברי בניהו חלק ד' סימן לא אות ז-ח) ששם זה שהיה טוב לרחל אמנו הקדושה, אשת יעקב אבינו, וטוב לאשת רבי עקיבא גדול התנאים ורבו של רשב"י, וטוב לאלפים ולרבבות מנשים צדקניות במשך כל הדורות בוודאי שהוא טוב מאוד לכל בת ישראל ומזלו טוב ומעולה וכו'. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס