נשים

האם מותר לרכוב על סוס כשיש גברים בסביבה?

  • ט"ו שבט התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב!
אני לומדת רכיבה על סוסים עם מורה. במגרש לפעמים יכולים להיות גם מורים עם תלמידים קטנים (גיל 4) רציתי לשאול האם זה בסדר מבחינת צניעות.
האם אני צריכה לבטל את החוג?

תודות!!

תשובה

שלום רב,

את לא צריכה לבטל את החוג, כי אמנם ראוי לאישה שלא לרכוב על סוס בפרהסיה (היינו מקום שגברים זרים רואים אותה) משום חוסר צניעות, אולם כיוון שלא מדובר באיסור ממש, והמורים עסוקים בלימוד תלמידים, תוכלי להקל בזה. רק יש להשתדל להתלבש כמה שיותר צנוע עם בגד ארוך וכו'.

מקורות: על פי דברי הגמרא מסכת פסחים (דף ג עמוד א) ורש"י ד"ה כי אמר מקרה. וכן יעויין בספר חשוקי חמד פסחים (עמודים מג-מד) ובשו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן שיג) ובשו"ת דברי פינחס חלק א' (סימן סא) ובשו"ת אשר חנן חלק ג' (סימן סז אות ב).

בברכה,

הלל מאירס