כיצד מנפים סולת חיטה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה כיצד בודקים חומוס שעועית וגרגירי חיטה(כמו ששמים בחמין)מפני תולעים 2.כיצד מנפים סולת חיטה האם יש נפה מיוחדת וכן גם לגבי קוסקוס האם צריך לבדוק אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום וברכה

חומוס ושעועית הדרך הכי קלה היא להשרות במים בלילה ולאחר מכן הקליפה נהיית שקופה, וכך אפשר לבדוק את החומוס והשעועית אם יש בהם סימני חדירה בבשר הקטניות. אם לא שייך לעשות עיצה זו, אפשר לבדוק זאת בלי ההשריה.

סולת חיטה אין צורך ותועלת בניפויה, אין תולעים בסולת אלא מחוצה לה,  אם השקית נראית טריה ונקיה, בדקי מעט מהשקית קלות על משטח בהיר שאין שם דברים מרחשים וכל השקית מותרת באכילה לא בדיקה נוספת, וכנ"ל בגרגיר חיטה. כיום רוב הסולת והחיטה נקיה ובפרט אם קונים מחברה מוכרת. וכנ"ל בקוסקוס.

בברכה -בנימין שמואלי