כיצד ניתן לעבור את תקופת הנידה בלי להיות מתוחים ולחוצים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד ניתן לעבור את תקופת הנידה בלי להיות מתוחים ולחוצים יותר מדיהדבר מאוד קשה כל פעם אני צריכה מחדש להרגיע את עצמי במיוחד בגלל נסיונות לעשות הפסק בזמן רגיל 5 ימים לא מתאפשר אז אני מתיאשת וקשה לי לשמור על כל ההלכות הנ"ל מה ניתן לעשות (אני אחרי לידה כ5 חודשים ואני מקבלת זמן ממושך יותר מהרגיל-8 ימים למרות שביום השמיני אין לי אבל הבדיקה שניסיתי לעשות יום לפני לא היתה טובה כך גם בחודש הקודם) תודה רבה כבוד הרב!

תשובה

שלום וברכה

מומלץ מאוד ללכת לחנות טבע ולקנות צמחים מיוחדים המחזקים את המערכת לאחר הלידה ובכך תקוצר תקופת המחזור שלך. וכן מותר לשטוף את המקום היטיב כרבע שעה לפני הבדיקה של ההפסק ואין לך לעשות בחדשים הבאים את בדיקת המוך דחוק.

בהעצה להינצל מכעס ומתח היא ראשית ע"י תפילה קצרה בפיך לבורא עולם \בבוקר שיעזרך להינצל מכעס, וכן להקדיש מחשבה חמש דקות בקומך לפני שאת קמה ממיטתך, בדברים המרגיזים אותך יותר, ולהחליחט בליבך שהיום לא תכעסו יותר על כך, והדברים מועילים מאוד.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי