חגים ומועדי השנה

עד מתי נוהגים לטבול חלה בדבש?

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

עד מתי נוהגים לטבול חלה בדבש ונמנעים מלאכול ענבים אגוזים ודברים חמוצים? תודה

תשובה

שלום רב,

א. יש נוהגים לטבול פרוסת המוציא בדבש עד שמחת תורה, ויש שנהגו בזה עד שבת בראשית, והיינו בסעודות שבת ויום טוב וערב יום כיפור והושענה רבה, אבל לא הקפידו על כך בסעודות ימות החול וחול המועד (ראה פסקי תשובות סימן תקפג אות ג).

ב. גם אלה שנוהגים לא לאכול ענבים בראש השנה (ראה משנה ברורה סימן תר סק"ד), היינו דווקא בראש השנה עצמו, ולאחר מכן אין נמנעים כלל.

ג. אפשר לאכול אגוזים מיד אחרי ראש השנה. אמנם יש שנהגו להימנע עד אחרי שמחת תורה (ראה פסקי תשובות סימן תקפג אות ז).

ד. כנ"ל (ראה שם אות ו).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס