חגים ומועדי השנה

עד מתי אומרים בברכת המזון הרחמן הוא יחדש וכו’?

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

הרחמן הוא יחדש עלינו את השנה הזאת לטובה ולברכה. עד מתי מוסיפים את זה לברכת המזון? בתודה מראש

תשובה

שלום רב,

יש נוהגים לומר הרחמן הוא יחדש וכו' בברכת המזון של כל עשרת ימי תשובה כמו בראש השנה (מטה אפרים סימן תרב סעיף א), ויש נוהגים לאומרו עד שמחת תורה ועד בכלל (דרכי חיים ושלום אות תשז בהערה שכן נהג האדמו"ר ממונקאטש זצ"ל).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס