אמונה

נבואה על היווצרות הנצרות והאסלאם

  • כ"ה אלול התש"פ

שאלה

שלום רב ותודה רבה על ההתייחסות והעזרה,

שאלתי היא:
מדוע התנ"ך לא חוזה (מנבא) את היווצרות הנצרות והאסלאם?
הרי היווצרותן של שתי הדתות קשורה קשר הדוק לדת היהודית ומשפיעה רבות על עם ישראל. שתי הדתות למעשה מבוססות על היהדות ומנסות להחליף את הדת היהודית. הדת הנוצרית אף טוענת כי היא למעשה "עם ישראל" החדש וכי להם יש ברית חדשה עם האל שמבטלת את הברית הישנה עם עם ישראל.
כיצד התנ"ך לא חזה זאת? מדוע אלוהים לא אמר לעם היהודי כי עתיד לקום משיח שקר צלוב אשר על בסיס סיפורו תיווסד דת חדשה שתנסה להחליף את עם ישראל? כנ"ל לגבי מוחמד - מדוע לא נאמר כי עתיד לקום נביא ערבי אשר יטען שהוא חותם הנביאים ועל בסיס טענתו תקום דת מונוטאיסטית חדשה אשר תטען שהיהדות כבר לא רלוונטית.
שתי הדתות כל כך מבוססות על היהדות וכל כך מושפעות מימנה והיווצרותן כל כך השפיעה על עם ישראל (שסבל מרדיפות וכו') - כך שקשה לי להבין מדוע אין התייחסות בתנ"ך להיווצרות העתידית של דתות אלה.
תודה רבה על התשובה
מאור