אמונה

האם מצאו חיים בנוגה?

  • כ"ו אלול התש"פ

שאלה

מצאו חיים בנוגה

 אומרים שמצאו מולקולות או חיידקים ביולוגיים. מה ההסבר לזה?

תשובה

שלום וברכה,

לא נמצאו חיים בכוכב הלכת נוגה.

משערים שמצאו סוג של ענני גז מסוימים המכונים "פוספין", אשר בכדור הארץ נוצרים ברובם בידי חיידקים. אך יש כאן שתי השערות בלתי מוכחות:

האחת, שסוג העננים הללו הוא אכן "פוספין" ולא גז אחר (עניין זה נתון להשערה ופרשנויות, ואיננו מוכח), ושנית, שהגז הזה לא נוצר באופן טבעי באטמוספירה של נוגה (למעשה, פעילות געשית על פני הקרקע או פגיעות ברקים, יכולים להסביר יצירת חלק נכבד ממולקולות גז הפוספין).

בכל אופן, לא נמצאו "חיים" בנוגה.

בברכה,
דניאל בלס