שבת

האם רווקה יכולה להדליק נרות שבת בלי ברכה?

  • ה' אלול התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. אני גרה עם אמא ואני רווקה. כשאנחנו מדליקות נרות שבת היא מדליקה ומברכת ואני אחריה מדליקה נר לידה בלי ברכה. האם זה בסדר?

2. אם הייתי לבד בבית ורווקה, הייתי צריכה להדליק נר שבת עם ברכה?

תודות!!

תשובה

שלום רב,

1. את נוהגת נכון, כי מעיקר ההלכה אין כל חובה על בנות הרווקות הסמוכות על שלחן הוריהן להדליק נרות שבת, ומכל מקום אם יש ברצונן להדליק נרות שבת, אסור להן לברך על הדלקת הנרות, אלא ישמעו את הברכה מפי האם ויענו אמן, ואז ידליקו את הנרות בלא ברכה (שו"ת יחוה דעת חלק ב' סימן לב, וספר חזון עובדיה שבת חלק א' עמודים קצד-רב).

2. כן.

בברכה,

הלל מאירס