שבת

למה יש תחושה של עצב במוצאי שבת?

  • ה' אלול התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב!

קורה לי הרבה במוצאי שבת שיש לי הרגשה לא טובה כזו, מין תחושה של עצב ואולי טיפה פחד, יש לזה הסבר?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ההסבר לזה הוא מפני שבשבת יש לאדם נשמה יתירה, ובמוצאי שבת היא הולכת ממנו, וזה גורם לחלישות הדעת. ולכן מברכים במוצאי שבת על הבשמים, כי הריח הטוב מחזק את הנפש. ועוד, כי בשבת גם הגיהנום במנוחה, ובמוצאי שבת מתחיל לשרוף, ואשו של גיהנום מסריח, והנפש נחלש מזה, וזהו עוד טעם שמברכים על הבשמים במוצאי שבת כי זה תומך וסועד את הנפש. וכל נפש מישראל מרגיש בזה, וסימן מובהק לזה דכל איש מישראל במוצאי שבת מוצא את עצמו בהשתנות.

מקורות: ערוך השלחן אורח חיים (סימן רצז סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס