אמונה

שאלות באמונה ויהדות

  • ל' סיון התש"פ

שאלה

אני דתיה לגמרי אבל יש לי בלבולים קשים מאוד באמונה תמיד הייתי עמוקה,וחושבת,אבל כעת זה פועל לרעתי כי יש לי הרבה שאלות ואשמח לקבל תשובות אפילו קצרות אבל העיקר להרגיע לי את הנפש:
1-יש הרבה דתות מי אומר שהיהדות היא האמיתית?המוסלמים אומרים שהדת שלהם היא הנכונה?
2-אם התורה אמת מה חושבים כל המילירדי גוים,כולם טיפשים?הם לא רואים לבד שיש בורא שמנהיג את הכל?
3-למה ה" עושה הרבה ניסים לגוים בכל רגע?לדוגמא עובר במעי אמו שכל דקה זה נס עצום?
4-שאלה שמציקה לי מאוד: אם התורה היא חיינו למה יש כל כך הרבה חילונים שלא מקיימים את התורה?ועוד מציקים בלי סוף לחרדים?
5-מדוע יש כל כך הרבה נוער נושר חרדי בדור שלנו?נוער שמגיע ממשפחות הכי הכי חשובים ויראי שמים?
6-"השואה" אני לא מפסיקה לחשוב על זה,למה??? איך ה" השמיד כ"כ הרבה יהודים שהיו עובדי אלוקים ותלמידי חכמים?
7-מה פירוש לימוד תורה?לימוד חומש-שזה בעצם כמו היסטוריה של העם היהודי?או תורה שבעל פה -שאותו חיברו התנאים שנים אחרי זה?
תודה ענקית מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
טוב מאוד שאת שואלת, כדי להכיר את יסודות יהדותך. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים.

1. המוסלמים והנוצרים מבססים עצמם על תורת ישראל. הדתות הללו מאמינות בתורה, ביציאת מצרים, במעמד הר-סיני ובנביאי ישראל, אך טוענים שה' שינה את דעתו לאחר אלפי שנים ונטש חלילה את מצוותיו ואת העם הנבחר. כמובן שכאשר יש אבא ובן, שומעים לאבא ולא לבן. אנו הרי המקור האמתי, והם החיקוי שבא לכפור בברית ה'.

חשוב לדעת שכל הדתות בעולם הן אליליות, מאמינות בפסלים ואלילים, ולכן הן ודאי שקר. בכל העולם כולו ישנן בסך הכל שלוש דתות בבלבד הטוענות לבורא אחד, שאין לו גוף או דמות הגוף: היהדות, הנצרות והאיסלאם. הנצרות והאיסלאם נוצרו לאחר היהדות ומתבססות עליה (גם הנוצרים וגם המוסלמים מאמינים ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני כפי שמתוארים במקרא).
כך שההיסטוריה היהודית חייבת להיות אמת (גם לפי שתי הדתות שחיקו אותה), כי בעוד הנצרות והאיסלאם מודים בהיסטוריה היהודית, אין היהדות מודה בהיסטוריה שלהם (הנוצרים מאמינים במשה ונביאי ישראל, אך היהודים אינם רואים בישו ומוחמד נביאים שדיברו עם הבורא).
כך שההסתברות לכך שהיהדות היא אמת עומדת על 100 אחוז בעוד הנצרות והאיסלאם עומדות על קרן הצבי.

מובן שהבורא שברא את האדם בחוכמה כה אדירה - לא ימסור תורה בדרך אותה כל אדם יכול לזייף. הרי כל מוסד פסיכיאטרי שמכבד את עצמו מחזיק לפחות עשרה אנשים שמדווחים שהם מדברים עם אלוקים, פיות, חייזרים ומפלצות. וידועים לנו לא מעט מקרים של אנשים חולי סכיזופרניה שמדמיינים דברים שאינם קיימים במציאות.
אנו יודעים שהבורא הוא חכם (מהכרת הפיזיקה של היקום והאנטומיה של החי) ולכן אנו יודעים בוודאות מוחלטת שהבורא לא ימסור תורה בדרך אווילית לאדם בודד שגם יכול לשקר להמונים.
כך ששתי הדתות שחיקו את היהדות - הנצרות והאיסלאם - יורדות מיד מעל הפרק, היות ושתיהן טוענות לאדם בודד הטוען שאלוקים נגלה אליו במערה ומסר לו חוקים ומשפטים.

היהדות איפוא, הינה היחידה הטוענת לאירועים נסיים בקנה מידה שכל העם עד להם - כמו יציאת מצרים, מכות מצרים, קריעת ים-סוף, מעמד הר-סיני, ארבעים שנה במדבר, כיבוש הארץ בצורה ניסית ועוד. היא התורה היחידה העומדת בפני מבחן ההיסטוריה וההגיון, פשוט, כי היא היחידה הטוענת לתורה שניתנה להמונים במעמד אלוקי לאומי.
מכאן שהיהדות היא אמת בודאי, ב-100 אחוז ללא ספיקות כלל.

אנו יודעים שהתורה היא אמת - בזכות שיש לנו היסטוריה נאמנה בת אלפי שנים, המתעדת ומאמתת את שליטתו של בורא עולם בעשרת מכות מצרים, בקריעת ים סוף, במשך 40 שנה במדבר, בנבואות לא הגיוניות שהתרחשו לאורך יותר מאלפיים שנה כמתואר בספר הספרים, ועיקר התגלותו של בורא עולם בפני כל עם ישראל במעמד הר-סיני.

עם ישראל הוא העם היחיד בעולם שקיבל הוראות יצרן מפי אלוקים בפני עם שלם, בהתגלות אלוקית ובנסים המוכיחים את שליטתו בטבע, ואין תורה שהשפיעה יותר על העולם מתורת היהודים. גם קיומו של עם ישראל מוכיח את שליטתו הנסית של הבורא בהיסטוריה, היות ועם ישראל הוא העם היחיד בעולם שהצליח לשרוד כל כך הרבה השמדות ואנטישמיות במשך אלפי שנים, הוא פוזר בכל רחבי העולם, נותר מועט ושרד ללא שלטון וצבא בזמן שכל האימפריות והעמים הקדומים התבוללו ונעלמו - ואף לאחר כל אלה עם ישראל שב לארצו אחרי אלפיים שנות גלות, כשכל מסכת התלאות הזו כבר תוארה מראש בנבואות עתיקות יומן בתורה שמעביר העם היהודי מזה 3300 שנה. אנו יודעים מהו סוד נצחיותו!

אבקש שתחפשי בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". קראי את החוברת מתחילה ועד סוף, ובע"ה תכירי את יסודות האמונה וההוכחות לה.

2. בבני אדם קיים צורך דתי. אלוקים טבע באדם רצון למשמעות רוחנית, לכן כל העמים המציאו דתות שקריות לענות על הצורך האמתי הזה. עובדה שעד תורת ישראל, כל העמים בעולם וחכמיהם האמינו בפסלים ואלילים עשויים עץ ואבן.

אין רצונן בתורה קשה ומחייבת. עם זאת, הקב"ה אינו מצפה מהם אלא לשמירת שבע מצוות בני נח, והחפצים בקרבתו - יכולים להתגייר. ראי בהרחבה במאמרי: "האם זו אפליה שהגויים לא קיבלו תורה?"

https://www.hidabroot.org/article/226414
וראי גם: "מדוע כל החכמים בעולם לא חוזרים בתשובה?"

https://www.hidabroot.org/article/219800

3. הקב"ה אוהב את בריותיו ועושה צדקה וחסד עם כל בריותיו, נותן שפע של מתנות חינם - ראייה, שמיעה, ריח, טעם, מראות יפים וטעמים, אך המתנה האמתית היא התורה הקדושה, מאחר שהיא קובעת את מקומנו הנצחי בעולם הבא.
עובדה לבסוף כולנו מזדקנים ונפטרים מן העולם, ולא לוקחים איתנו דבר מלבד מצוות: "שבשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד" (אבות ו, ט).

מטרת ירידתנו לעולם הזה היא לעמוד במבחן, לבחור בטוב ולהימנע מהרע, כדי לקבוע את מקומנו הנצחי בעולם הבא. אין הטבה גדולה מזו.

4. עד לפני מאה שנה, לא היו חילונים בעולם. כל עם ישראל היה שומר תורה ומצוות. תופעת החילונות והכפירה הנה תופעה חדשה ומוזרה, ואחד מהנסיונות הקשים של אחרית הימים, המעידה על קרבת הגאולה. אמרו חז"ל שלפני ביאת משיח, האמת תהא נעדרת, ויהיו נסיונות וקשיים רבים. כל אלה, מטרתם לגאול אותנו מתוך שפלות וצורך אמתי, שבו ה' יראה את גבורתו ויגביה אותנו מעלה מעלה. כפי שהיה במצרים, כאשר עם ישראל ירד למ"ט שערי טומאה, וה' הגביהם משפלות לגדלות.

5. אנו קרובים לביאת משיח והגאולה, ולכן הסתר הפנים גדול. הנסיונות בימינו גדולים וקשים יותר מן הדורות הקודמים, ולכן הנפילות רבות יותר. עם זאת, מבחינה סטטיסטית, אין ציבור שמצליח לשמור על התורה ויראת שמים יותר מהציבור החרדי.

למרבה הצער, הציבור הדתי לאומי איבד כבר מחצית מאנשיו. סקרים של מכון חותם הראו שלמעלה מ-50 אחוז מהציבור הדתי יצאו בשאלה. הסיכוי הטוב ביותר לילדינו, שישמרו תורה ומצוות, הוא החינוך החרדי.

6. בזמן השואה רובם המוחלט של היהודים בגרמניה ואירופה היו משכילים שונאי תורה, אשר התנגדו לתורה והמצוות מתוך אידיאולוגיה אנטי דתית. החרדים היו מעטים, וכשנופלת גזירה על הציבור, אמרו חז"ל שמלאך המוות אינו מבדיל בין צדיק לרשע. כמובן שמאחורי הדברים, יש סודות של גלגולי נשמות, אשר ירדו לדור הקשה ההוא לתקן עניין משותף מגלגולים קודמים, אך על פני השטח, ניתן לראות שהשואה היא גזירה שנגזרה על הציבור בתקופת ההשכלה וההתבוללות הכי קשה של עם ישראל. ראי כאן עובדות מדהימות ומפתיעות בהרצאתו של הרב יוסף בן פורת:

http://www.hidabroot.org/video/61349

הרצאה זו תשיב על שאלתך בהרחבה.

7. כל ספר התורה השלם שלפנינו ניתן לבני ישראל רק עם פטירתו של משה רבנו, והוא הנקרא "תורה שבכתב" - ספר התורה שמורכב מחמישה חומשי תורה (בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים), היא נכתבה על ידי משה רבנו מפי ה' באוהל מועד במשך שנות הנדודים במדבר, ונמסרה בשלמותה לבני ישראל לפני פטירתו של משה רבנו לפני 3300 שנה. לכן היא מתחילה בתיאור בריאת העולם ומסתיימת בפטירת משה רבנו בדור המדבר.

בספר התורה מוזכרים החוקים, אך לא נאמר כיצד מקיימים אותם. כך לדוגמה נאמר בתורה "וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך" - אך בשום פסוק לא נאמר מה כותבים במזוזה!
בספר התורה לא נמצא ביאור מהי בעצם מזוזה? או מהי ציצית? או מהם תפילין? או מהי כתובה? או כיצד שוחטים? או כיצד עורכים ברית מילה? או כיצד מקדשים? או אפילו מהן המלאכות האסורות בשבת?

כל תרי"ג מצוות מתועדות בספר התורה, אך לא נאמר כיצד לקיימן. זאת מאחר שההוראות נמסרו לבני ישראל בעל פה. משה רבנו קיבל מפי ה' הדרכה מעשית כיצד לקיים את מצוותיו, ומשה רבנו לימד את בני ישראל, הסביר להם מהי מזוזה ומה כותבים בה, כיצד נראות תפילין ומהן הפרשיות שבתוכן, מה עורכים קידושין ומה נוסח הכתובה, כיצד עורכים שחיטה, מהן 39 אבות המלאכה האסורות בשבת ועוד. בלעדי הדרכה זו - אין כל אפשרות לקיים את המצוות הכתובות בתורה.

זו היא למעשה התורה שבעל פה: ביאור ופירוט כל תרי"ג המצוות המובאות בתורה שבכתב, כיצד מקיימים אותן הלכה למעשה.

התורה שבכתב היא להבדיל אינספור הבדלות - כמו "אינדקס" לכל ההלכות שבעל פה. עם ירידת הדורות נוצר מצב שבו נכתבה התורה שבעל פה במשנה (לפני 2000 שנה בידי רבי יהודה הנשיא), וכך התרבו הספרים. אך עדיין - כל ההלכות בתורה שבעל פה מבוססות על התורה שבכתב, ואינן באמת מופרדות ממנה.

מטרת המסירה בעל פה - היתה כדי שלא תישכח, כי רבנים ואבות מוסרים לבניהם ותלמידיהם את ההוראות בשפה ברורה ומעשית שיוכלו להבין, ולא יסתבכו בפירושים (הרי בכל דור נוצרים מושגים חדשים, שינויים בשםה, שינויים היסטוריים וכדו'). כמו כן, אני מניח שישנה מטרה נוספת לתורה שבעל פה והיא לשמור את התורה בידי מלמדיה החכמים, באופן המחייב את בני העם לבוא וללמוד מחכמיהם את החוקים, ולא לפרש את הדברים כרצונם. ללא תורה שבעל פה קיים הסיכון שעמי הארץ שלא הקדישו חייהם בלימוד התורה יבואו ויעשו לעצמם היתרים וסילופים בה כרצונם.
עם חורבן בית המקדש השני, הרומאים היו הורגים את מוסרי התורה ומלמדיה. בשל חשש שתישכח, התורה שבעל פה נכתבה לפני 2000 שנה בידי רבי יהודה הנשיא בשישה סדרי משנה, אשר מאוחר יותר התבארו בתלמוד.

כל מה שמסרו לנו החכמים, הם מסרו על פי התורה הקדושה, ולא מדעתם האישית חלילה.
התורה מספרת לנו שמשה רבינו הקים את הסנהדרין הראשונה בהיסטוריה על פי שליחות אלוקית, וזה היה מוסד הרבנות הראשון של החכמים, שהמשיכו להסמיך זה את זה מדור לדור, ולפסוק הלכה לבני ישראל. עליהם נאמר בתורה: "ועשית ככל אשר יורוך, על פי התורה אשר יורוך... לא תסור מדבריהם ימין ושמאל".
בלעדי החכמים, לא היינו יודעים כיום האם מותר או אסור להדליק נורת חשמל בשבת, או לנסוע במכונית ביום השבת, ואינספור הלכות שדורשים שיקול דעת וידע נרחב במקורות. לשם כך יש לנו רבנים גדולי ישראל בכל דור שפוסקים את ההלכה.
חשוב להבהיר שהחכמים לא "ממציאים" הלכות חלילה, אלא קובעים תקנות וגדרים להלכות קיימות, ולכן יש מצוות שנקראות "מצוות דרבנן" (כלומר מצוות שפסקו החכמים לשמירת התורה), ומצוות שנקראות בשם "מצוות דאורייתא" (כלומר מצוות שהצטוונו בהן כבר במתן תורה).

סדרת הכתבות הבאה מבארת מהי בעצם תורה שבעל פה, וכיצד הוא מורכבת. מומלץ לקרוא לפי סדר:
1. מה בעצם קיבלנו בהר-סיני? חלק א' - האם קורח קרא בתורה על כך שייבלע באדמה?
https://www.hidabroot.org/article/235818
2. מה בעצם קיבלנו בהר-סיני? חלק ב’ - מהי תורה שבעל פה, ומדוע נמסרה דווקא בעל פה?
https://www.hidabroot.org/article/236046
3. מהי בעצם תורה שבעל פה? חלק א' - קיבלנו תורה בהר-סיני, אז מנין הגיעו מחלוקות בהלכה?
https://www.hidabroot.org/article/236215
4. מהי בעצם תורה שבעל פה? חלק ב’
https://www.hidabroot.org/article/236789

בחוברת "שיחה גורלית" תמצאי התייחסות לכל שאלותיך. מומלץ לחפש בגוגל.

אשמח לעזור לך בכל שאלה נוספת.

בברכה,
דניאל בלס