שבת

האם חייב לשתות רביעית דווקא מכוס הקידוש?

  • ט' סיון התש"פ

שאלה

אני אמור להתארח בשבת אצל אנשים, העניין הוא שהמקדש לא תמיד שותה רביעית בקידוש, וגם לא רוב רביעית. הוא שותה מעט, ואז מעביר אליי ואני שותה רביעית.
אני לא יכול לבקש ממנו לקדש, כי זה לא מנומס, אני האורח. ואני גם לא יכול לומר לו "תשתה רביעית".

עכשיו שיש קורונה, אני לא יכול לשתות מכוס הקידוש רביעית, כי המקדש טעם ממנה.
אם אני מחזיק כוס שמכילה רביעית, ובתום הקידוש - בעל הבית טועם קצת מכוס הקידוש שלו, ואני אשתה מהכוס שלי רביעית יין, זה טוב? כי זה לא כוס הקידוש.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה ביותר לבקש מבעל הבית שעקב הקורונה לא ישתה ישיר מכוס הקידוש אלא ימזוג מעט לכוס אחר ואחר כך אתה תשתה מכוס הקידוש או תעביר את היין מהכוס של הקידוש לכוס אחר ותשה רוב רביעית.

אם הוא יסרב אפשר לעשות כפי שכתבת כאשר הכוס מוכן מראש. אבל אין סיבה שהוא יתנגד לכך.