שבת

אדם שלא שתה רוב רביעית מכוס של קידוש, האם יצא ידי חובה?

  • י' סיון התש"פ

שאלה

אדם שעשה לעצמו קידוש, ורק טעם מכוס הקידוש, ולא שתה רוב רביעית, האם יצא ידי חובה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

המקדש צריך לשתות מלא לגמיו, שהוא רוב רביעית, כדי לצאת ידי חובת קידוש (שלחן ערוך סימן רעא סעיף יג). ואם לא שתה כשיעור זה לא יצא ידי חובה אפילו בדיעבד (משנה ברורה ס"ק סד, וחזון עובדיה שבת חלק ב' עמוד נו).

אלא שמכיוון שיש חולקים וסוברים שבדיעבד יצא ידי חובה, לא יחזור לקדש בעצמו, אלא ישמע ממי שעדיין לא קידש (ראה אור לציון חלק ב' פרק כ תשובה ז).

בברכה,

הלל מאירס