תורה ומדע

החובה לקיים את התורה

  • כ"ו אייר התשע"ט

שאלה

שלום,
זאת שאלה שאפשר בוודאי לתרץ אותה כך או אחרת, רציתי אבל לשמוע תשובה מבוססת, יותר מסתם מחשבה אישית שלי...
בנתנינת התורה בעצם עם ישראל יכלו לא לקבל את התורה, אז מה נשתנה היום שיש חובה?

(אולי אפשר לומר, שבריאת העולם היה תנאי שאם לא יקבלו, יחזור העולם לתוהו ובוהו, אבל כיום אם אי מי לא ירצה את התורה, הרי הוא לא מוכן לוותר על קיומו בעולם)

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה המתין וקיים את העולם בחסד עד שיהיה עם שראוי לקבל את תורתו, אך בעבורם נברא העולם.

מהרגע שהיה עם ישראל בעולם - עם קדוש שאמר "נעשה ונשמע" וראוי היה לקבל את התורה - במילא התחייב בקיומה. כי העולם תלוי בכך. "אם לא בריתי יומם ולילה, חוקות שמים וארץ לא שמתי".

על כן, המדרש מספר שהקב"ה כפה על ישראל הר כגיגית, להראותם שהתורה היא חובה בלעדיה אין קיום לו ולעולם.

אז אכן זה תנאי לקיום העולם. מלבד שזו המתנה הגדולה ביותר שיכול אדם לקבל. ראה:

https://www.hidabroot.org/article/163573

בברכה,

דניאל בלס