נשים

צניעות ובטחון עצמי

  • י' אייר התשע"ט

שאלה

יש לי חברה מתחזקת. אני חילונית. לטענתה ביטחונה העצמי התחזק מאוד כשהחליטה ללבוש בגדים צנועים.
היא מספרת שיחס החברה בביה"ס ובכלל השתנה מאוד לטובה , היא מרגישה מוערכת יותר , עם יחס של כבוד.
שאלתי , האם קיים קשר משמעותי בין בגדים לא קצרים ולא חשופים לחיזוק הביטחון העצמי?
עד היום לא הצלחתי לקבל תשובות עומק בנושא צניעות הבגדים.
אשמח לתשובותיכם. תודה !
נ.ב
תלמידים רבים מביה"ס בו אנו לומדות קוראים את עלון "עונג שבת" אשמח ששאלה זאת תפורסם בעלון.

תשובה

שלום וברכה,

כל הכבוד על ההתחזקות, גם שלך וגם שלה. בעזרת השם עוד תזכו שתיכן להקים משפחות כשרות בישראל, הנבנות בזכות הצניעות. ראי נא:

https://www.hidabroot.org/question/250494

אכן קיים קשר בין ביטחון עצמי לצניעות.

אשה שהולכת בצורה חושפנית מנסה להשיג תשומת לב על ידי גופה במקום כשרונותיה הפנימיים ולבה הטוב. חוסר צניעות בלבוש ואיפור מוגזם נועדו ליצור סוג של מסכה והצגה שמסיחה את הדעת מן הפנימיות, ומעידה בכך על חוסר ביטחון עצמי במי שהיא באמת. היצר מגרה ומעוור ומשקר: "שקר החן והבל היופי". מי שפונה לתאווה, מעידה בכך שאין לה פנימיות טובה יותר להציע, כך שהיא מזלזלת בעצמה (ובינה לבין עצמה, היא יודעת כיצד נראית ללא איפור ו"מסכה").

לעומת זאת אשה שהולכת בלבוש צנוע מראה בכך שהיא בוטחת באישיותיה ופנימיותה, והם העיקר אצלה, היא לא נותנת לתאווה הבהמית לייצג ולבטא אותה. אנשים רואים שהיא מכבדת את עצמה, כי לבושו של אדם כבודו, דבר שכמובן מגביר אצלה את הביטחון העצמי - כי היא מרגישה אמתית יותר ואינה רודפת תשומת לב חיצונית ושקרית.

https://www.hidabroot.org/%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA

אנו שמחים שאתם קוראים בעלון ומתחזקים. בהצלחה!

בברכה,

דניאל בלס