תורה ומדע

האם נחש בהריון 7 שנים

  • כ' ניסן התשע"ט

שאלה

בס"ד, שלום רב,
1.בגמרא במסכת בכורות כתוב שנחש בהריון 7 שנים או משהו כזה ועוד חיות,
האם בדקו את זה?

2.אמרו שכשאומרים משהו בשם חכם, אז השפתיים שלו זזות בקבר, או כאילו מדברות, משהו כזה,
האם ניסו לראות את זה פעם?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

 1. ראה:

https://www.hidabroot.org/article/83047
2. הביטוי "שפתיו דובבות בקבר" אינו כפשוטו המילולי, אלא מתייחס לזכות לימוד התורה שלו בשמים, שנחשב לנשמה כאילו למדה תורה בעולם הזה כאשר אומרים דבר שמועה מפיה. כך ביאר המהר"ל:

 "כי התורה לא שייך בה מיתה, וכאשר אומרים דבר שמועה מפיו ומתחבר מי שאמרו ההלכה משמו אל החיים על ידי התורה שהיא חיים, ולכך מביא לו החיים עד ששפתיו דובבות בקבר שהרי יש לו חבור אל החיים בדבר שאין שייך בו מיתה, ואז יש לו קצת חיים עד ששפתיו דובבת" (מהר"ל חידושי אגדות, יבמות צו).

"ואין פירוש 'שפתיו דובבות' הם השפתים מן גוף המת, רק על כח הדברי, וכמו שמוכח בכמה מקומות כי כח הדברי הוא כח הנפש, וכמו שהנפש קיים כך נפש הדברי נשאר קיים' (חידושי אגדות למהר"ל מפראג, יבמות צו).

קרא עוד בפינת תורה ומדע:
https://www.hidabroot.org/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%A2

בברכה,
דניאל בלס