אמונה

האם זה בסדר שאתאיסט עונה "אמן" על ברכה?

  • ט' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום.
אני בן אדם המגדיר עצמו כאתאיסט ויש לי חברים מאמינים וכשהם מברכים על מזון, שתייה וכו' אני עונה להם "אמן" מתוך כבוד. השאלה שלי האם זה בסדר שאני עונה "אמן" על ברכתם?

תשובה

שלום וברכה

קצת לא ברור לי מאחר וכמי שמצהיר על עצמו שאינו מאמין בבורא ולא בתורה ומצות , לא יכולה להיות שאלה הלכתית. מאחר ואתה רוצה לכבד את חבריך אתה עונה אמן, אף אם אגיד לך שההלכה אוסרת או מתירה זה לא ממש רלוונטי כביכול עבורך

לגופו של עניין אני מניח בהחלט שכבודו לא ממש בטוח שאין בורא עולם וכו'. כל יהודי יש בו אמונה פנימית והאמן שלך הוא אמיתי ואין בו כל בעיה.