אמונה

האם אלוהים מקשיב לכול הדתות?

  • ט' ניסן התשע"ט

שאלה

הרב אני סקרן לדעת האם הנוצרים המוסלמים ועוד דתות.. האם הם יזכו לגן עדן?, הרי הם כול-כך דובקים באל שלהם הם מתאבדים (שהיד) בשבילו, הם מקיימים תפילות כול יום בישבילו,
אבל האיכר הכוונה לא? אז הם יסיימו בגיהינום רק בגלל שהוריהם למדו אותם את הדת הלא נכונה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל הגויים מצווים לעבוד את ה' באמצעות שבע מצוות בני נח (אלו בעיקר מצוות שבין אדם לחברו, כמו לא לרצוח, לא לגנוב וכו'), על כך הם זוכים לחלק לעולם הבא, ללא קשר לאמונתם וסברתם.

אמרו חז"ל ש"חביב אדם שנברא בצלם" - פירוש הדבר שאלוקים אוהב את כל בני האדם בעצם. הגויים אינם שנואים חלילה, שכן גם גוי יכול להיות טוב ואהוב לפני המקום. ראה במאמרי "האם אלוקים לא אוהב גויים?"

https://www.hidabroot.org/article/193604

אולם אדם שרצח - ודאי ייענש על כך, כי הדבר סותר את שבע מצוות בני נח הטבועים בלבו. נאצי שרוצח נשים וילדים וזקנים ודאי אינו יכול להאמין שהוא צדיק - אלא אם השחית את מידותיו ונלחם בטבע האלוקי הטהור שנתן לו אלוקים.

הערבים אינם רוצחים יהודים מתוך מסירות נפש, כפי שתוכל ללמוד במאמר:

https://www.hidabroot.org/article/219924

בברכה,

דניאל בלס