אמונה

אני יוע שלהשתעבד לקדוש ברוך הוא זה הדבר הנעלה ביותר. אבל כשאני מנסה להשעבד עצמי אליו שה פחות עובד לי... איך עושים זאת ?

  • ד' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב!
אני יודע שלהשתעבד לקדוש ברוך הוא זה שיא גובה המעלות!
אבל הרבה פעמים שאני מנסה לשעבד עצמי אליו. אני מרגיש שאני מפסיד אני עצמי...
אני חושב שאני טועה בדרך פעולות שלי כי התורה והמצוות הם סם החיים..
אשמח לתשובה! (:
(מקווה שהייתי ברור..)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הקב"ה מסר בתורתו הוראות יצרן להטיב לנו. מי שמקיים את חוקי התורה זוכה לחיים טובים יותר בעולם הזה - חיים של שמחה, חיי זוגיות טובים יותר, חינוך ילדים טוב יותר, אריכות ימים ועוד, וכמובן שפע נצחי לעולם הבא.

הקב"ה רוצה שיהיה לך טוב, כאשר אלוקים מצווה אותנו בתורה הקדושה להתרחק ממעשים רעים ולקיים מצוות - הרי זה לטובתנו הרוחנית, כי החטאים פוגמים בנפשנו. למה הדבר דומה? לאב שיאמר לנו לא לזרוק אבנים על חתולים, ויעניש אותו לא כדי לנקום חלילה אלא כדי לעקור ממנו מידה רעה בנפש. ישלח אותו לבית הספר לעשותו אדם ישר והגון.

התורה הקדושה היא ספר הוראות היצרן שמלמד אותנו את החוקים הרוחניים שבבריאה.

ראה הרצאתו של הרב זמיר כהן על קיום מצוות במאה ה-21:

https://www.hidabroot.org/video/60834

והרצאתו "שבת - מקור הברכה":

https://www.hidabroot.org/video/61051

כשאתה מתחבר לקב"ה ומקריב למענו - אתה למעשה נהיה לגיבור, הנהיה אדם טוב יותר ומאושר יותר גם לעצמך.

כמובן שהעלייה הרוחנית צריכה להיות בהדרגה. אמרו חכמים: "מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ" [פְּסָחִים נ]. "אָמַר רַב יְהוּדָה אָמַר רַב, לְעוֹלָם יַעֲסוק אָדָם בְּתוֹרָה וּבְמִצְווֹת אֲפִלּוּ שֶׁלּא לִשְׁמָן, שֶׁמִּתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָן בָּא לִשְׁמָן" [נָזִיר כג].

ראה במאמר "שוב נפלתי - איך לא להתייאש":

https://www.hidabroot.org/article/231233

הכי חשוב לקבל הדרכה נכונה, ללכת לשיעורי תורה קבועים באזור מגוריך, לקבוע חברותא. הנה קו הטלפון של הידברות למתחזקים בתחילת הדרך:  073-2221230, מענה אנושי 24 שעות. ישמחו לעזור לך בתהליך ההתחזקות באופן אישי, ובדרך שבה אדם רוצה לילך בה מוליכין אותו.

כל הכבוד ובהצלחה!

בברכה,

דניאל בלס