חגים ומועדי השנה

בריכת שחייה בספירת העומר

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

האם מותר ללכת לבריכת שחייה בספירת העומר? יש לציין שהמטרה המרכזית-להשתחרר מלחצים....!

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר לשחות בבריכה בתקופת ספירת העומר (זולת במקום שיש מנהג ברור להחמיר). אך יש להיזהר מאוד שלא ללכת למקומות מסוכנים בימים אלו יותר מכל ימות השנה.

מקורות: כתב הרב מלכיאל צבי טננבוים זצ"ל (רב העיר לומז'ה, נפטר בשנת תר"ע) בשו"ת דברי מלכיאל חלק ג' (סימן יג) שאצלם לא נתפשט מנהג להימנע מרחיצה בנהר בימי הספירה רק קצתם חוששין לזה, ולזאת אין להורות איסור בזה.

וכ"כ בשו"ת ציץ אליעזר חלק י"ח (סימן מא אות ב) שאין כל יסוד לאסור זאת, וגם לא ידוע על מנהג קבוע בזה במקומות קבועים בכאן. ועל כל פנים אין לכנות דבר זה שלא להתרחץ בים בימי העומר כמנהג העולם, ולכן במקום שאין מנהג קבוע שלא להתרחץ אין להורות איסור בזה.

וכן פסק בספר חזון עובדיה יום טוב (עמוד עדר סעיף מד) שאין להקפיד מלרחוץ בנהר בימים אלה, זולת במקום שנהגו להחמיר.

ובספר ארחות רבנו חלק ב' (עניני ספירת העומר אות ח) כתב, ששאל את הרב יעקב ישראל קניבסקי (הסטייפלר) זצ"ל, האם מותר להתרחץ בים בימי הספירה, וענה לו, שלא כתוב לאיסור ואין איסור ומותר.

גם בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף טו) הביא בשם הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, שמותר ללכת לים ולבריכה בימי הספירה, אך יש להיזהר מאוד שלא ללכת למקומות מסוכנים בימים אלו יותר מכל ימות השנה.

בברכה,

הלל מאירס