חגים ומועדי השנה

כמה שנים חי בועז?

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

אשמח לדעת בבקשה בקשר למגילת רות:

האם בועז חי 80 שנים, בערך?

תודה רבה מראש וכל טוב

תשובה

שלום רב,

יש בזה כמה שיטות:

א. לפי דעת המדרש (רות רבה פרשה ו פסקה ב) בועז היה בן שמונים שנה כשהתחתן עם רות. ע"ש. והרי באותו לילה של החתונה נפטר וכמו שכתב רש"י בדברי הימים א' (פרק ב פסוק יא) בשם חז"ל. ונמצא שנפטר בגיל שמונים.

ב. אולם לפי דברי הגמרא בבא בתרא (דף צא עמוד א) שאבצן זה בועז. אם כן - בועז שנולד בשנת 2489 לבריאת העולם, נפטר בסוף ימי שיפוטו בשנת 2792. ויוצא לפי זה שבועז חי 304 שנה. ועיין רש"י בדברי הימים (שם) שבועז הוליד בגיל שלוש מאות שנה. וכתב כן לפי דברי הגמרא שאבצן זה בועז.

ג. בילקוט שמעוני (פרשת ויחי אות קנו) נאמר: בועז, עובד, ישי, אמרו רבותינו, יתר מארבע מאות שנה חיו.

בברכה,

הלל מאירס