חגים ומועדי השנה

האם מותר לנשים להסתפר בספירת העומר?

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום לכם, מותר לנשים להסתפר בספירת העומר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

למנהג בנות ספרד מותר להסתפר בספירת העומר, ומנהג בנות אשכנז להימנע, אלא אם כן מדובר במקום צורך (כמו אישה נשואה הצריכה לטבול או שיש לה שערות שיוצאים מחוץ לכיסוי הראש, וכן נערה לצורך שידוכים וכיוצא בזה). וכן מותר להן (גם פנויות) למרוט את שיער הריסים והגבות.

מקורות: לגבי מנהג בנות ספרד, יעויין בספר חזון עובדיה יום טוב (עמוד רסא) ובספר אור לציון חלק ג' (פרק יז אות ג) ובשו"ת עמק יהושע חלק ז' (חלק אורח חיים סימן טז) ובשו"ת נזר כהן חלק א' (חלק אורח חיים סימן ל). וע"ע בשו"ת מראות ישרים חלק א' (סימן ח).

ולגבי מנהג בנות אשכנז, יעויין בשו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן קלז) ובשו"ת להורות נתן חלק ב' (סימן לב) ובספר אשרי האיש חלק ג' (עמוד תכט סעיף ב). וכתב בספר בין פסח לשבועות (פרק ט סעיף יא והערה יח) בשם הגרש"ז אויערבאך והגר"ש וואזנר זצ"ל, שמריטת שיער הגבות או הריסים אינה נחשבת לתספורת, ומותרת אף כשנעשית ליפוי.

בברכה,

הלל מאירס