חברה והשקפה

מה היתה דתו של אברהם אבינו?

  • י"ט אדר א' התשע"ט

שאלה

מה היתה דתו של אברהם אבינו?

כיצד מוגדר אברהם אבינו מבחינת אמונה, אז לא היתה התורה היהודית והאמונה היהודית.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אברהם נקרא "אברהם העברי" וגם "אברהם אבינו" מאחר שהחזיק באמונת היהדות. הוא האמין בה' אחד וקיים את מצוותיו בשלמות. אומרים חז"ל שבנבואתו ידע אברהם אבינו את כל תרי"ג מצוות וקיימן בשלמות.

אפשר לומר שאברהם אבינו היה יהודי (רק שבימי קדם הם כונו "עברים". רק בתקופת בית שני כונו בני ישראל בשם "יהודים" על שם ממלכת יהודה בירושלים ששמרו על אמונת ישראל).

לכן אבותינו הם "אברהם יצחק ויעקב", כי הם הלכו אחרי אמונת ה' וקיימו מצוותיו בשלמות, מה שאין כן ישמעאל ועשיו שלא הצטרפו למסורת זו כי לא חפצו בה.

בברכה,

דניאל בלס