שבת

האם ההלכה מתירה לברך על חלה אחת (קטנה/גדולה)?

  • י' אדר א' התשע"ט

שאלה

1. האם מותר לפי ההלכה לברך על חלה אחת ולא על שתיים?
2. האם יש להגביה אותה באוויר (או אותן..) והאם צריך לבצוע אותה ולטבול בלחם או שזה מנהג?
3. את נטילת הידיים עושים לפני הקידוש או
כשמגיעים למוציא?
4. האם בסעודה שלישית מותר לפי ההלכהפירות או מזונות או שזה לא מכבד את השבת וחייבים
לחם?

תודה, רחל

תשובה

שלום וברכה

1. מצוה לברך על שני לחמים ולבצוע אחד מהם. מי ששמברך רק על לחם אחד מפסיד את מצוות הלחם משנה.

2. כל דברי אלו הם מנהגים המזוכרים בהלכה שכל דבר מהם הינו מצווה. מי שלא עושה את הדברים הלאו מבטל את המצוות האלו אבל אינו מפסיד את מצוות סעודת השבת.

3. אחרי קידוש לפני ברכת המוציא.

4. מצווה לאכול לחם וכך יוצאים לכל הדיעות את מצוות סעודה שלישית.. מי שאינו יכול לאכול לחם יכול בדיעבד לאכול עוגה או פירות.

בהצלחה רבה, שבת שלום,