אמונה

כיצד ב-5000 שנה נהיו כל כך הרבה אנשים בעולם?

  • ג' שבט התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום
ברוך השם אני חוזר בתשובה כבר הרבה זמן, ויש לי חבר טוב שאני מתווכח איתו הרבה על התורה ועל היהדות. אחת השאלות שכל הזמן הוא שואל אותי זה כיצד אחרי 5000 שנה נהיו כל כך הרבה אנשים בעולם, שהרי זה לא הגיוני שיהיו 7 מיליארד בערך ב-5000 שנה מאז בריאת העולם לפי התנ"ך. אני מאמין בתורה באמונה שלמה ומאמין שבריאת העולם אכן הייתה כמו שמצויין בתורה לפני 5000 שנה, אבל אשמח אם תוכל להביא לי תשובה לכך כדי שאוכל לענות לחבר שלי ואולי גם קצת לחזק אותו. תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ישנן דוגמאות רבות לילודה האדירה של בני האדם בתקופות של רווחה:
1) מן המאה ה-19 ועד למאה 20, אוכלוסיית אנגליה הרחיבה את עצמה פי חמישה ממה שהיתה!
2) בתחילת הספירה הנוצרית, אוכלוסיית העולם מנתה רבע מיליארד (אלף מיליונים) איש. בשנת 1900, אוכלוסית העולם מנתה כמיליארד בני אדם. בשנת 1977, אוכלוסית העולם מנתה ארבעה מיליארד איש, ובשנת 1985 אוכלוסית העולם מנתה חמש מיליארד איש. (אגב, מנתונים אלו אנו למדים שאם בני אדם הלכו על כדור הארץ במשך שלוש מיליון שנים, כפי שאבולוציונים טוענים, המספר הנכון של האוכלוסיה שלנו היה צריך להיות 150,000 איש לכל אינץ' מרובע אחד! מה שגם מסביר מדוע העולם אינו יכול להיות עתיק מ-5000 שנה).
3) אנו רואים אפילו כיום כיצד במדינות העולם השלישי מתרבים בני האדם בקצב מדהים. אותם הנתונים נראים גם בסין, ואט אט גם במדינות ערב. אוכלוסיות מכפילות את עצמן בכל דור, למימדי ענק.
 ראה כאן הסבר מתמטי פשוט מאוד:

https://www.hidabroot.org/article/158340

כדי להשיב לחברך על שאלתך באמונה, חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". בהצלחה!

בברכה,

דניאל בלס