חברה והשקפה

המשיח בימינו

  • כ"ח טבת התשע"ט

שאלה

שלום הרב
בתקופה האחרונה קראנו על יהודה ויוסף.
רציתי לשאול האם המשיח שאנו כ"כ מצפים לו הוא בעצם לא אישיות אלא מבטא תקופה מסויימת (או שהוא אכן אישיות שמובילה בעולם מהלך מסויים), לדוגמא משיח בן יוסף מבטא תקופה של גלות, צרות, וצמיחה מתוך משבר עד למלכות ושגשוג גשמי רב, מצב שאנו נמצאים בו בשבעים שנה האחרונות, והשלב הבא הוא הופעת מהלכו של משיח בן דוד, של הפיכת השגשוג והשפע לקרקע בשביל צמיחת קומה רוחנית, מלכות שהולכת עם הקב"ה יד ביד ורתימת כל הרבדים החומריים שיש לידי עליית קומה רוחנית.
האם אני חושב נכון או שאין קשר בין הדברים?
תודה רבה ושבוע טוב :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

משיח בן דוד הוא נביא אמתי שיתגלה, בדומה למשה רבנו, אשר יגאל את ישראל, ילחם את מלחמות ישראל, יקבץ תפוצות ישראל ויבנה את בית המקדש השלישי. כפי שמבאר הרמב"ם בסוף הלכות מלכים ומלחמות. ראה קטע וידאו של הרב זמיר כהן בנושא המשיח:

https://www.hidabroot.org/article/218919

משיח בן יוסף, דמותו עלומה יותר. יש אומרים שיהיה עוזר למשיח שיכין את הקרקע בעבורו (בדומה לאהרון הכהן אחי משה), ויש אומרים שדמותו מבטאת צדיקים רבים שהיו לאורך הדורות ונהרגו על קידוש השם, וכך קרבו את גאולתנו - בואו של משיח בן דוד.

ראה בהרחבה:

https://www.hidabroot.org/question/27698

בברכה,

דניאל בלס