אמונה

אמונה- למה רק מיעוט הולך בדרך התורה והאמונה?

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
אני חרדית מבית, ותמיד ניסיתי לחיות "באמת" ולא כמצוות אנשים מלומדה. לכן במהלך השנים חקרתי רבות על היהדות. ולרוב- מצאתי תשובות.
היות ולא חוויתי אף פעם את התחושה של אלו החוזרים בתשובה- כי היהדות היא היא האמת, אני מגיעה מידי פעם לנקודות שבירה.
לאחרונה, אחרי שלצערי נחשפתי להרבה תכניות טלוויזיה ישראליות, נחלשתי מאוד באמונה.
כלומר, אני רואה כל כך הרבה אנשים שנולדו לאם יהודיה, וחיים באורח חיים גויי לגמרי... לא כשרות, לא שבת לא אמונה.
זה טלטל אותי.
עולות בי מחשבות-
איך יתכן שהכל אמת- ורק אנחנו קומץ אנשים קטן מכל מלייארדי האנשים החיים בעולם כולו- מקיימים את האמת הזו?
מי אמר שזו משמעות החיים?
מהי הסיבה המוצדקת להיות דבקים באמונת אבותינו ולבטוח במושגים כמו תחית המתים וביאת המשיח- שנשמעים, לכאורה וחלילה, כמו מושגים מן העולם הישן?
למה שאאמין לכל אלה?
כן. אני אוהבת את אורח החיים היהודי. אני כן מרגישה שזו אמת באיזשהו מקום. אבל כל הטומאה מסביב- נותנת תחושה שאולי אנו טועים.
למה שלא נהנה בחיים?
למה שלא נחווה אותם עם כל התענוגות?
למה אנחנו חיים כביכול ב"גטו"?
אשמח מאוד לקבל תשובה שתעורר בי שוב את האמונה התמימה, את הוודאות (!) כן, ודאות מוחלטת שזו האמת האחת והיחידה.
אני רוצה לנצל את חיי כאן עלי אדמות, ולעשות את הנכון והישר!
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

יפה מאוד שאת שואלת ומבררת את אמונתך. זה מעיד על רצון אמתי להכיר את ה'.

רק צריך להשתדל שהשאלות יגיעו ממקום של ענווה.

צר לי על השבירה, אך בעזרת השם תהיה זו ירידה לצורך עלייה, ומתוכה תגיעי לאמונה חזקה ואמתית יותר ממה שהיתה לך.

היהודים החילונים שאת רואה - הם תופעה יוצאת דופן בעם ישראל לדורותיו. לא היו חילונים לפני מאה שנה.

במשך 3300 שנה שמרו בני ישראל על יהדותם באדיקות.

החילונות נולדה מאז עידן ההשכלה במאה ה-19 והיא גרמה להתבוללות אדירה, ואולי גם לשואה...

החילונים בארצות הברית התבוללו בהמונים, וכבר למעלה ממחציתם נעלם בדור האחרון! לחילונים אין קיום ללא יהדותם, ובלעדי הקשר שלהם ליהדות כבר היו נאבדים בין הגויים כמו המתיוונים:

https://www.hidabroot.org/article/216677

היהודים בארץ עדיין עורכים ברית מילה לבניהם בגיל שמונה ימים, צמים בימי כיפור, רובם לא אוכלים חמץ בפסח, עורכים בר-מצווה בגיל 13 ומניחים תפילין וקוראים בתורה, חתונה יהודית, קבורה יהודית, קדיש. הם מנסים לחיות בשני העולמות, וכך מפסידים את שני העולמות...

אל תשכחי שספר התורה שלנו - של העם היהודי - הוא הספר הכי מודפס בכדור הארץ. אין תורה יותר משפיעה על העולם מן התורה שלנו. אין עם מדובר בעולם יותר מן העם שלם. אין עם נרדף בעולם יותר מן העם שלנו. אין עוד עם שיצא לגלות בת 2000 שנה ושרד, ועוד חזר לארצו.

הנצרות והאסלאם מבוססים על ספר התורה שלנו. גם הם מאמינים במעמד הר-סיני ויציאת מצרים וכל נביאי ישראל, אך רוצים לטעון שה' נטש את עמו... הם מונים 4 מיליארד אנשים - וכולם מבוססים על האמונה שלנו.

אנו, העם היהודי, הבאנו את האמונה בה' לכל העולם כולו. לפני עם ישראל היו כל העמים עובדי אלילים ופסלים.

כל הנבואות בתנ"ך כבר התגשמו אחת לאחת, עד שנותרו רק נבואות אחרית הימים.

אמרו הנביאים שעם בוא הגאולה לא יהיו עוד מלחמות בעולם, נחיה בשלום עולמי, וכולם יכירו את ה' ויאמינו בו. תחיית המתים הגיונית כיום יותר מכל עידן אחר - לאחר גילוי הדנ"א, והעובדה שאפילו מתא זעיר ניתן לשבט יצור חי.

הטומאה מעוורת ומטעה, ולכן צריך להיטהר כדי לחוש שוב את קרבת ה' ואהבתו. הרמב"ם כותב שאדם שיושב במרתף בחושך - לא יראה את אור השמש, כך ה' שלא שומר על המצוות - לא יזכה להרגיש את האמונה בה' בחייו.

 דעי לך שהטלויזיה לה נחשפת - יצרה בלבך רגשות ומחשבות שמרחיקות אותך מהקב"ה, כי האנשים בה רודפים אחרי תאוות העולם הזה, ומזלזלים ביהדותם. ודרכו של אדם להיות מושפע ממה שהוא צופה ורואה. לכן צריך לשמור על העיניים.

הקב"ה רוצה שנהנה בחיים, אך הוא רוצה שנהנה בצורה הטובה ביותר.

האוא נתן לנו בחירה חופשית בין טוב לרע - עליהם נקבע מקומנו לעולם הבא. המצוות הן למעשה הוראות היצרן שמסר הבורא להדריכנו בדרך הטוב, ולהטיב לנו. ראי בהרחבה במאמרי "למה לא מספיק להאמין בלב?":

https://www.hidabroot.org/article/237113

במאמר זה תמצאי הסבר לשאלתך.

את רוב החוקים אנו מבינים, כי טובתם נראית לכל. וגם התוצאות נראות היטב. לדוגמה, חוקי הצניעות נועדו להפריד בין המינים, ולמנוע תאווה מעוורת - אשר גורמת להיקשרויות רגשיות שגויות, ואחר כך למפח נפש וצלקות (לא במקרה שיעורי הגירושין בחברה הכללית הגיעו לממדים מפחידים: כל זוג שלישי בישראל מתגרש! הסיבה לכך היא חוסר צניעות והפרדה בין המינים). הוראות היצרן של הבורא נועדו לתת לנו חיים טובים יותר גם בעולם הזה - חיי משפחה, זוגיות נאמנה, חינוך ילדים טוב יותר. ראי בתשובה הבאה:

https://www.hidabroot.org/question/250494

חשוב מאוד מאוד שתקראי בקישור הזה!

אנחנו לא חיים ב"גטו", אלא בחיים השפויים היחידים שנותרו בעולם הזה, בעולם בו נראה שכולם יצאו מדעתם, ומאבדים מוסר וערכים בסיסיים.

אבקש ממך לקרוא חוברת קצרה שכתבתי, שמתארת דו-שיח עם אלוקים לאחר המוות על כל השאלות ששאלת ועוד. לקריאת החוברת חפשי בגוגל את המילים "שיחה גורלית"

כל הכבוד לך על חיפוש האמת. אשמח לעזור לך בכל שאלה שתהיה לך!

בברכה,

דניאל בלס