אמונה

סילבסטר

  • כ"ד טבת התשע"ט

שאלה

אני גררה במנהטן, וכאן חוגגים את הסילבסטר יחד עם הגויים, רציתי לדעת למה אסור לחגוג סילבסטר, הרי לחגוג סילבסטר זה לחגוג את השנה האזרחית החדשה אז איך זה קשור לאותו אחד שהרג הרבה יהודים? אני מכירה הרבה אנשים דתיים שיוצאים לחגוג ביום הזה ואני לא חושבת שזה מוזר כי אף אחד לא באמת חוגג בשביל אותו אדם שנקרא סילבסטר אנשים חוגגים את השנה החדשה שבמקרה קוראים לה סילבסטר אז למה זה אסור? אשמח לתשובה...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כדי לחגוג את תחילת השנה האמתית - יש לנו את ראש השנה.

"השנה האזרחית" מבוססת על מניין השנים הנוצרי - הספירה הנוצרית.

ראה במאמרי על הסילבסטר:

https://www.hidabroot.org/article/3842

כשאתה אומר "סילבסטר", אתה למעשה מתאר את ראשיתה של הרודנות הנוצרית. כי ממנו החלו 1500 שנה של רדיפת יהודים ע"י הנצרות, ולפני כן לא היתה להם הרשות לעשות זאת.

כשאדם חוגג 2019 שנה - הוא למעשה חוגג 2019  שנה מאז היוולדו של ישו הנוצרי. בשנה הבאה יחגוג 2020 שנה מאז היוולדו של ישו הנוצרי. האם באמת נבון ליהודי לחגוג חגים שהמציאו נוצרים? מי שחוגג את הסילבסטר: חוגג יום בשנה שנקבע על ידי הכנסייה הנוצרית לזכר "קדוש הנוצרי" סילבסטר וחוגג 2019 שנים מאז היוולדו של ישו הנוצרי.