תפילה וברכות

באיזה ימים לא אומרים וידוי בקריאת שמע על המיטה?

  • ט"ז כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

באילו ימים אומרים וידוי בק"ש על המיטה ובאילו ימים לא?

בכבוד רב,
עומר גיז

תשובה

שלום רב,

בכל אותם ימים שלא אומרים תחנון בתפילה, כגון, שבת, ראש חודש וכל חודש ניסן (הימים שאין אומרים בהם תחנון מפורטים בסידור לפני תפילת תחנון) - לא אומרים וידוי בקריאת שמע על המיטה. וכן במוצאי כל אותם ימים, הישן לפני חצות הלילה, לא אומר וידוי בקריאת שמע שעל המיטה.

מקורות: כן כתב החיד"א זצ"ל במחזיק ברכה (סימן ש סק"ה) בשם המהר"ם זכות בתשובותיו סימן ל שכך קיבל משם האר"י זצ"ל. וראה להגר"ח פלאג'י זצ"ל בספר כף החיים (סימן לב סעיף סד) שכתב בשם החסד לאלפים, שגם במוצאי ראש חודש וחנוכה הדין כן.

בברכה,

הלל מאירס