כיצד נטילת ידיים בבוקר?

  • י"ד כסלו התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום רב, שמי ליז ואני מתחזקת באמונה ב"ה. רציתי לוודא כיצד נוטלים ידיים בבוקר, כי שמעתי כמה "גרסאות" וכאלה שאמרו לי שאני לא נוטלת כשורה.
ישר אחרי הקימה אני אומרת "מודה אני", לאחר מכן נוטלת את ידיי ללא ברכה (להוריד את הטומאה), 3 נטילות בכל יד לסירוגין. לאחר מכן אני שוטפת פנים מברכת. ואז נוטלת שוב, 3 נטילות לסירוגין בכל יד, הפעם עם ברכה. האם אני נוטלת נכונה?

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שאת צריכה להתפנות בבוקר ולכן נוטלים בבוקר מיד שקמים שלושה פעמים לסירוגין ומתפנים ושוטפים פנים וכו' ורק אחרי שמתפנים ונוטלים ידיים מברכים את על נטילת ידים ואשר יצר.